čtvrtek 16. února 2012

Nepřestává padat

Sníh padal celou noc a ještě padá. Za oknem v teploučku to vypadá velmi idylicky, ale pak nastává tvrdá realita. Než se dostanu ke slepicím, musím si proházet cestičku. Mládež ještě spí, takže nezbylo nic jiného, než aby babka napjala své síly a odhrabávala. Opravdu toho napadlo asi 30 cm, přesně tak, jak meteorologové předpověděli.

První dvě fotky jsou ze včerejška, kdy tady padal sníh tak hustě, že chvílemi byla bílá tma.



To ještě prohrnuli silničáři. Pak už nikdo nepřijel.
Ráno jsem mluvila s vedoucí pošty, protože jsem měla posílat balíček a slíbila, že na mě děvčata zazvoní, až přivezou poštu. Nestalo se tak, protože uvízly někde v závěji. Podobně dopadly i dva autobusy.Jeden měl přijet v 18 hodin, nedorazil, protože taky zapadl a cestující vyprostili z autovbusu až v 23 hodin. Museli přespat na ubytovně. Co je s nimi dnes , to nevím. Jen vím, že traktor, který tady má prohrnovat silnice II a III třídy má poruchu, takže dnes zase nikdo nepřijede. Silničáři protahují hlavní trasy a na pár babek v zapadlé vesničce si nikdo ani nevzpomene. Nezbývá nám, než se modlit, aby nikoho neranila mrtvice, nebo infarkt, protože sanitka by se sem nedostala.


Sáře se to líbí. Ta si to užívá.







Ještě před chvílí byly na silnici jen stopy sousedovic psa. Teď už je prohrnuto. Další obrázky najdete zde. http://esplanade.blog.cz/1202/odriznuti-od-sveta


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.