sobota 14. dubna 2012

Co je nového na našem dvorku...

Nejdřív se dnes stalo to, co jsem předpokládala. Krajta dnes mění majitele. Skoro je mně to líto, ale mladí nemají vlastní bydlení, jen jeden pokoj a když bude miminko, nebude místo na velké terárium.Ovšem věřím tomu, že až se poměry změní, nějaká ta hadice se zase objeví.
Ale teď k tomu, co mě zajímá ze všeho nejvíc, slepice. Obnova hejna měla nastat až v pondělí, ale manželovi i drůbežárně se hodil dnešek líp, tak se jelo pro Dominant modrý už dnes. Jsem ráda, protože starý kohout a pár jeho 2,5 roku starých družek bude postupně končit a octnou se v mrazáku. Nové by měly za 14 dnů začít snášet. Nový kohout a jeho osm krasavic se zabydluje v kurníku, který bude za týden útočištěm pro 12 husokačen typu Mulard. Tato transakce je dokladem toho, že i u nás začalo jaro i když v zahradě to tak zatím nevypadá. Kačeny tady měly být už o Velikonocích, ale rozvoz drůbeže nedopadl dobře. Auto, naštěstí ještě nenaložené drůbeží havarovalo a tak manžel čekal na benzínce v Prostějově, kde měl být uskutečněn obchod, marně. Rozhodli jsme se, že si pro kačeny zajedeme sami přímo do drůbežárny. Mělo by se tak stát příští týden. A teď následuje foto nových kuřic.


Dominant modrý -
Předností jsou vysoké parametry snášky nad 310 vajec ověřené v testační stanici v klecových podmínkách intenzivního typu chovu. Charakteristická je hnědá barva skořápky vajec.
Atraktivní je šedá až modrá barva peří dospělých nosnic s žíhanou kresbou u kohoutů.
Průměrná hmotnost vajec je61,5 g

Tolik ke slepicím a teď naše psina. Šla se mnou jako vždy ke slepicím, protože je záchtivá a co kdyby slepice dostaly něco, co ona taky ráda. Třeba rohlíky namočené v mléce. Když zjistila, že nic takového jim nenesu, pustila se do zahrady a u plotu vyčenichala komplice. Nebylo možné ji odvolat. Musela jsem použít fígl, který na ni platí. Hodit do plechové misky pamlsky z takové výšky, aby to udělalo co největší randál. To funguje spolehlivě. Byla u misky cobydup.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.