pátek 21. srpna 2015

Brusinky z rybízu

Na jednom keři zůstal ještě červený rybíz. Už se na něm hojně popásali ptáčci, ale pro samé okurky a rajčata jsem se k rybízu nedostala. Rybízový rosol, který používám na linecké slepované a taky na medové dorty a který má rád jeden z našich vnuků už dávno odpočívá ve sklepě a tak přišla řada na brusinky. Recept najdete tady . Letos se mně směs zdála trochu moc řídká a tak jsem přidala půl balíčku Gelfixu 3:1. Ve skleničce už je tak akorát správná konzistence. Chuťově to není poznat, takže doporučuji. Dalo by se to taky déle vařit aby se odpařilo víc tekutiny, ale zase by se zničilo to, co je v rybízu zdravé. Docházejí skleničky, takže je každý pes jiná ves, ale co na tom. Důležitý je obsah.




Tento produkt se dá vyrobit i z černého jeřábu, ale kamarádka dělá brusinky i z červeného. Ten její recept neznám, ale pokusím se ho sehnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.