středa 19. srpna 2015

Zpracovávám

Prší a prší, docela slušně. Tak akorát, aby se částečně dohnal deficit a přitom to nenadělalo škodu. Za včerejšek u nás napršelo 32 mm. Využívám toho, že je mokro a psa by nevyhnal a tak zpracovávám úrodu. Včera to bylo pět sklenic okurek, dnes to bude cca deset skleniček palivce. Muž přinesl část úrody ze skleníku a rajčata jsme posbírali ještě než začalo pršet, aby deštěm nepopraskala. Bylo jich tolik, že jsem udělala rovnou dvojitou várku palivce a ještě si udělám pár sklenic leča.V zimě se to bude hodit.






Tady musím poděkovat Jance a Pepovi za jejich vydatnou pomoc při mém prosazování skleníku. Je to i jejich zásluha, že nám narostly tak krásné papriky. Tato fotka je pro porovnání velikosti paprik a zavařovacích sklenic. Jani a Pepo, díky nejen za vaši podporu , ale i přátelství.

A tady už se to vaří.



Skleniček je dokonce dvanáct, protože jsem přidala trochu víc rajčat a paprik.



A ještě ukázka vajíček, jaká jsou schopné snést dvě z našich slepic. Jen jsme ještě nepřišli na to, které dvě to jsou.
V pravo normální, běžná velikost vejce a další dvě mají dva žloutky. Nad tím zůstává rozum stát, jak to vůbec ta slepice ze sebe dostane. Takové vejce se nedá dát do přepravky na vejce, protože by nešla zavřít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.