úterý 24. května 2016

Ke štěstí už toho moc nepotřebuji

Jak stárnu, tak zjišťuji, že ke štěstí toho potřebuji čímdál míň. Trochu toho zdraví, klidnou domácnost, zdravé děti a vnoučata a pak taky trochu té drobotiny na dvorku. Zdraví už není to, co to bývalo, ale žiju a nějak se s tím poperu a doma je občas i klid.Mrkající Děti jsou už sice taky v letech, ale relativně zdravé a vnoučata jsou na prahu svého dospělého života a zdraví jim zatím slouží. Tak proč nebýt šťastná a spokojená.

Drobotina na dvoře mně taky dělá radost. Nedávno jsme si přivezli šest třítýdenních housat a minulou sobotu manžel přivezl sedm káčat - mulardů. Nevím proč sedm, když jsme byli domluvení na šesti, ale pravil, " co kdyby jedno nepřežilo". Chlapská logika. Smějící se

Nejdřív jsem měla obavy, že když budou housata už starší než káčata nebudou se umět ve společné ubytovně porovnat, ale překvapily. Káčata se přimkla k housatům jako ke starším sourozencům a drží spolu basu. Kam housata, tam káčata a dokonce se housata naučila chodit spávat spolu s káčaty. Dokud byla housata sama, chodila spávat hodně pozdě, klidně kolem desáté a to je manžel musel zahánět. Teď jdou na kutě spolu s káčaty ještě za světla a dobrovolně. Žijí v krásné symbioze.







Tráva ve výběhu pod jejich zobáčky mizí rychlostí nezměrnou a k tomu tady neprší, takže nestačí dorůstat. Brzy jim budeme muset trávu servírovat nasečenou.

Na závěr verbena, která září svojí červení a přitahuje můj zrak kdykoliv vlezu na dvorek.



Děkuji za návštěvu a trpělivost a užívejte si konečně teplých jarních dnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.