sobota 7. května 2016

Slepičky a housata.

Už od středy máme doma patnáct mladých slepiček a šest housat. Byli jsme pro ně v naší oblíbené drůbežárně. Jeli jsme narychlo, protože i když jsme měli obojí objednané už od zimy, ale vypadalo to tak, že se zásoba úžila a nakonec bychom taky mohli být bez slepiček. Tentokrát stála jedna kuřice 128,- Kč a house 132,- Kč. Zatím jsou všichni v kurníku pro kačeny a housata, ale po 18.5. se slepičky postěhují do slepičárny, protože k housatům přibude deset kačenek mulardů. Do té doby musí být počet slepic v kurníku zredukován o starší slepice, které už moc nesnáší a tak budou ještě užitečné v hrnci na polévku a následně na omáčku " slepice na paprice."(Moje oblíbená)

A teď obrázky těch mých krasavic.






Jedno housátko má opelichaný hřbet . Doufám, že to nebude na závadu a přepeří se jako ta ostatní housata.

1 komentář:

  1. Tohle vypadá moc pěkně a vždycky se na to hezky kouká, když mají slepice dostatek výběhu a hlavně i dost trávy a pěkné prostředí. Nejsem žádný eko fanatik, ale nemám rád takové to hospodaření, kde jsou slepice v 10 cm bahna. Na druhou stranu se nebráním technologiím. Sám mám doma udělané automatické zavírání. Ono je to poměrně jednoduché. Stačí mikrospínače, které se sepnou vždycky, když dosedne poslední slepice na bidýlko. :)

    OdpovědětVymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...