čtvrtek 28. července 2016

Nové slepičky

Do našeho chovu slepic přibylo deset nových kousků. Jsou to opět hybridy Dominant, tentokrát černý, D 109. To proto, abychom jim nemuseli navlíkat kroužky a měli přehled, kdy jsme které koupili a jak jsou staré. Kroužky si umí mistrně sundat, takže zbarvení peří je jistota. To zatím neumí měnit. Taky mám ráda barevný dvorek. Smějící se
Teď na nich nic zvláštního neuvidíte, ale jak dospějí, budou to krasavice. Dostaly dočasný příbytek, který jim manžel včera vyrobil. Kdybychom je dali hned mezi ostatní slepice, způsobili bychom jim trauma, protože by je ty staré terorizovaly a odháněly by je od žrádla. Tím by se narušil jejich správný vývoj a tak si na větší kolektiv budou muset počkat aspoň tři týdny. Na své ubytovně mají vše, co potřebují a tak je jim dobře a hlavně mají klid.




Bedna zabrala Sáře její pozorovatelnu, ale je to jen na čas a hlavně kvůli tomu, aby na slípky nepršelo. Sára má svoji lavičku taky pod střechou, ale ne celou. Myslím, že se zlobit nebude, protože výhled má taky dobrý. Stejně je v létě nejvíc na balkoně.
No a teď jak budou slepičky vypadat v dospělosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.