Alespoň co do chuti. Dnes jsem chvíli brouzdala na FB a upoutal mě jeden recept. Cukety dozrávají, maso nesmím, tak hurá na nový recept. Našla jsem ho zde a jen malinko jsem si ho upravila.
V lednici jsem měla jednu mírně přerostlou zlatou cuketu. Mám ráda co nejmenší, ale tahle se ještě dala. Možná by se ani nemusela loupat, ale oloupala jsem ji.
Takže:
1 cuketa
2 stroužky česneku
2 pol. lžíce mletých vlašských ořechů (stačila by i jedna, záleží na velikosti cukety)
sůl
čerstvou petřželovou nať
podle chuti koření, ale já jsem už žádné nedala
olej na smažení
Nakrájela jsem cuketu na asi 3mm plátky a pokladla jsem je na pánev s rozehřátým olejem. Z obou stran jsem je osmažila. Smažila jsem natřikrát. Usmažené plátky cukety jsem dala do misky, ve které jsem měla pomleté oříšky,
prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Trochu jsem je posolila a dobře promíchala, aby se už tak dost mastné cuketové plátky obalily česnekem, ořechy a petrželkou. Musím říct, že výsledek předčil mé očekávání. Byla to dobrota ze všech dobrot ta nejdobrovatější. Pikantní chuťovka. Kdo už nevíte jak upravit cuketu, vřele doporučuji vyzkoušet.
A takto to vypadalo v mém podání. Díky ořechům, kterých jsem dala trochu víc než by bylo třeba to vypadá, jako by to už někdo jednou pozřel, ale věřte, že tomu tak není.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.