úterý 19. července 2016

Překvapení..

Že jsou vejce z domácího chovu zdravější než z velkochovu jsem tušila, ale dnes jsem si přečetla v magazínu pro věrné zákazníky Globusu, že vejce z volných nebo ekologických chovů obsahují o 1/3 méně cholesterolu, o 1/4 méně nasycených tuků, 2x více omega 3 mastných kyselin a 3x více vitamínu E, než ty z klecových chovů a že obsahují všechny vitamíny krom vitamínu C. Takže pokud máte vejce od důvěrně známé slepice, cholesterolu se nemusíte bát.




Další zajímavou informací je, že med je jediná přírodní surovina, která se nikdy nezkazí. A nebo, že konzumací celeru spálíte víc kalorií než je jeho vlastní kalorická hodnota.
Kdoví, jak dlouho to bude platit. Už máme své zkušenosti, že jednou je přetlak zelí, tak jezte zelí, je zdravé. Příště to budou třeba rajčata a nezdravé bude zelí. Snad jediná nevyvratitelná pravda je, že med se skutečně nekazí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Loupáčky

500 g  hladké mouky 230 ml  mléka (pokojová teplota nebo vlažné) 100 g  změklého másla 75 g  cukru 1  vejce (pokojová teplota) 30 g  čerstvé...