úterý 18. března 2008

Pečené brambory na psa.

Možná mnohé z vás ničím nepřekvapím ale u nás máme tento způsob přípravy brambor k páteční večeři moc rádi. Proč právě k páteční večeři? No to proto, že v pátek a také v sobotu budete po požití této dobroty společensky vyřízeni. I z vašeho bytu se stane jedová chýše. Tento recept se hodí těsně před výplatou, protože není nijak finančně náročný.
Ingredience:
Brambory
Sádlo
Česnek
Sůl
Mléko nebo kefír
Příprava:
Podle počtu osob ke stolu si připravíte menší brambory. Dobře je operte (nejlépe odrhnout kartáčkem), protože se pečou ve slupce a rozkrájejte na čtvrtky. Brambory naskládejte na plech těsně vedle sebe, aby se jich tam vešlo co nejvíc. Pečou se nasucho v troubě vyhřáté na 200°C. Když se začně dělat křupavá kůrčička na řezu, můžete je na plechu promíchat, aby se opekly z obou stran. Mezi tím, než se brambory upečou si připravte do mísy rozetřený česnek, sůl a vrchovatou lžíci sádla. Česneku dejte tolik, kolik snesete. Upečené brambory dejte do mísy a dobře promíchejte. U nás k nim pijeme mléko nebo kefír. Ale to už je na vás co si zvolíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.