neděle 2. března 2008

Štěstí



Štěstí... Co je to štěstí ? Muška jenom zlatá... připomíná vám to starý český film? O něm ale psát nechci. Chci se zeptat na něco jiného.
Kdo je vždy připravený a ochotný se radovat z vaší přítomnosti?
Kdo vás vždy vyslechne a pochopí ?
Kdo vás nenechá nikdy na pochybách, že jen vy jste pro něho důležití ?
Není to nikdo jiný, než váš domácí mazlíček.
Nezáleží na tom, jestli je to kočka, pes, mořče nebo králík... vždy vám dá najevo svoji náklonnost a tím přiloží náplast na bolavou duši, přiměje vás zapomenout na trápení, dá znovu řád vašemu životu a v neposlední řadě přiměje vás k vyšší fyzické aktivitě. Každé zvířátko, které si zamilujete je tím nejlepším terapeutem neboť zažene pocit osamělosti, zvýší vaše sebevědomí a váš pocit, že jste užiteční a že vás ještě někdo potřebuje.
Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá... je potvrzeno, že hlazení zvířátka uklidňuje, snižuje krevní tlak, především u starších lidí a pacientů, kteří prodělali infarkt.
Všem je jistě známá hipoterapie - léčba jízdou na koni. Tuto terapii by měli absolvovat lidé psychicky zatížení, lidé s vadami páteře, především skoliózou. Jízda na koni dokonale zahýbe celým kosterním aparátem a všemi svaly. A nejen to. V koňském sedle se šetrným způsobem zatíží kardiovaskulární a dýchací systém a masírují se i všechny vnitřní orgány. A navíc, nejkrásnější pohled na svět je přece z koňského hřbetu.
Nezmínila jsem se ještě o canisterapii - která má nezastupitelné místo u mentálně postižených dětí i dospělých osob. Je to léčba psem, kdy specielně vycvičený pejsek dokáže pacienta uklidnit a uvolnit jeho napjaté svalstvo. S pomocí takového terapeuta se pacient lépe vžívá do reality a nachází snadněji cestu ke komunikaci se svým okolím.
Je to prosté, naši domácí mazlíčci jsou neocenitelní a nepostradatelní a mnohdy nám pomáhají překonávat nepřekonatelné. Proto je mějme rádi.
Zajímalo by mě, jakého mazlíčka máte doma vy a proto je tady anketa. Do komentáře napište, v čem je váš mazlíček pro vás důležitý nebo v čem vám pomáhá. Například Yorga právě pomáhala Katce s obědem. :o))




A tak na závěr si můžeme říct co je to štěstí. Není to jen muška zlatá ale štěstí je mít možnost chovat doma svého chlupatého nebo i nahatého mazlíčka. Věnovat mu svoji lásku a péči a za odměnu dostávat mnohem víc....

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.