pondělí 17. srpna 2009

Skořice

Skořice
je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů.


Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků. Může se však používat i skořicová kůra vcelku. Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni.

Nás zajímají především její léčebné účinky.
Skořice pomáhá při revmatismu, podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace, používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli, chřipce.
Nežádoucí účinky:
Skořice v mnoha případech vyvolává alergickou reakci. Takže alergici a těhotné ženy by neměly skořici jísti skoro vůbec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...