pondělí 31. srpna 2009

Chameleonek

Novým a snad i stálým členem doposud dvoučlenné posádky naší lodi plující podzimním mořem života se stal náš vnouček (21), který u nás nějaký čas pobude a možná tady zůstane natrvalo. To všechno ukáže čas. Jeho velkým koníčkem jsou zvířata, především exoti. Už ve školních letech choval hady, strašilky, gekončíky a vím já, co všechno bylo středem jeho zájmu? Momentálně jsou to chameleoni. A proto, že ušlechtilé zájmy je třeba podporovat, přibyl s vnukem i malý chameleonek. Byl si pro něho včera večer u jedné chovatelky v Prostějově. Myslím, že nezůstane jen u samečka. Když jsem ho včera uviděla, zamrzelo mě, že jsem nejela s nimi, protože by určitě dostal i samičku. Ale nic se neděje, samička bude hned, jak pojedeme na nějaký nákup do Prostějova. Včera večer jsme žili jen tím malým dráčkem a tak jsem se pokusila i o pár fotek. Tady jsou i když nejsou moc zdařilé. Fotila jsem je včera večer.














Jistě jste si z fotografií všimli, že ač se mu cvrčci přímo servírovali, vůbec si jich nevšímal. Zřejmě byl po večeři. A to já jsem mu chytla ještě dvě pěkně vypasené masařky, kterých je letos velká úroda. Zatím jsou mimo dosah jeho jazyka, který, jako by vystřelil z tlamičky, když se vrhá na kořist. Snad se holky brzy dočkají, že je slupne. Doufám, že ony zatím nechcípnou, než náš nový nájemník dostane hlad.

Přidávám fotky ještě z dneška, abych vám ukázala, jaký vliv má změna prostředí na barvu toho malého dráčka. Ještě je hodně malý na to, aby bravurně měnil barvy, ale přesto se mu to daří. Koulí očima jako doopravská saň.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.