pátek 25. června 2010

Skořicoví šneci

Už dlouho jsem nepřidala žádný recept. Moje univerzální kynuté těsto většina z vás milé hospodyňky už zná a možná jste je i vyzkoušely. Takže tento recept je ze stejného těsta, jen nádivka je trochu jiná. Pro ty z vás, které recept na koláče neznáte uvádím jeho adresu https://blogyorga.blogspot.com/2020/08/univerzalni-recept-na-kynute-testo.html

Těsto necháme vykynout, rozdělíme ho na dvě části a z každé vyválíme plát, jako na štrůdl nebo závin.

Náplň:

10dkg rozpuštěného másla
2 polévkové lžíce medu
3 sáčky skořicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
5dkg mletých vlašských ořechů


Promícháme a polovinou náplně potřeme celý plát.  Nelekněte se, že je náplně málo. Stačí tenká vrstva. Posypeme mletými ořechy. Těsto stočíme jako závin a nakrájíme na cca 2cm špalíčky a otočíme je řezem na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Kdo nemá rád ořechy, nebo má na ně alergii, může místo ořechů  až nakonec posypat každého šneka sekanými mandlemi.

šneci


Na plechu necháme šneky ještě chvíli vykynout a dáme do trouby předehřáté na 150°C. Pečeme do růžova.

šneci

Hotové pocukrujeme a můžeme předhodit hladovým krkům.

šneci

Místo skořicové nádivky můžete použít makovou, ořechovou, nebo jen marmeládu. Chutnat budou vždycky, protože jsou nadýchané jako peříčko. Za to vám ručím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Šťastný nový rok

Všem, kteří zabrousíte na můj blog přeji šťastné vykročení do nového roku a pevné zdraví. Ať ten příští rok je stejně veselý a barevný jako ...