Dršťkovou polévku jsem nikdy nemusela. Ale dnes ji mám ráda a se mnou celá rodina. Chutě se prostě mění.
Hovězí dršťky jsem koupila krásně očištěné, takže je stačilo povařit v několika vodách. V receptech se doporučuje ve třech, ale já je vařím ve čtyřech. Do poslední vody dávám sůl. Měkké dršťky scedím a nechám vychladnout.
Ingredience:
60 dkg hovězích drštěk
2 středně velké cibule
kořenová zelenina - necelá polovina sáčku mražené polévkové Mochovanky
1/2 lžičky mletého pepře
1 pol. lžice mleté sladké papriky
1 káv. lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku
1 pol. lžíce drcené majoránky
7 dkg másla na cibulku a na jíšku
2 pol. lžíce hl. mouky
1 a1/2 až 2litry silného vývaru
Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli, přidám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (používám mraženou Mochovanku) a tu ještě trochu osmahnu. Na másle udělám světlou jíšku a tu, spolu s paprikou přidám k cibulce a zelenině a vše zaliji vývarem. Přidám sůl, pepř, kmín, drcenou majoránku a na nudličky nakrájené dršťky. Vše nechám ještě asi 30 minut povařit. Rozetřený česnek přidávám do polévky až nakonec.Při podávání můžeme přidat na každý talíř trochu čerstvé petrželové natě.
Velkým jedlíkům podávám s bílým pečivem, mně stačí samotná polévka a pak už nemusím ani druhý chod. Polévka dostatečně zasytí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.