neděle 3. května 2015

Podivná skupinka

Dnes ráno přijel muž z nákupu ve vedlejší obci a vyprávěl, že před obchodem viděl pár chlapíků na prastarých kolech. Pobavila ho ta podivná skupinka mužů a když jsem za chvíli šla na balkon zalít kytky, které začínám otužovat, pánové právě projížděli kolem našeho domu. Běžela jsem pro foťák a tiše jsem doufala, že ještě něco z té spanilé jízdy zachytím. Měla jsem štěstí, protože se zastavili na " Husáku". Tak říkáme malému náměstíčku, chcete-li, návsi, kde v dobách dřívějších posedávala hejna hus, které chovaly hospodyně v jednotlivých chalupách. Pánové v oblecích, pátračkách a někteří v kloboucích, zřejmě hledali penzion Lada, který je útočištěm unavených a žíznivých, či hladových cyklistů. To byla moje šance. Sice se zoomem, ale vyfoceno jest.










Tato skupinka opravdu zamířila na penzion. Nevím, jaký mají pánové program, nebo cíl a co je vede k cestování na kolech bez přehazovaček a dalších vymožeností dnešních kol, ale zavazadel měli dost. Nechyběly karimatky a jeden z pánů měl na sicu i kufr. Snad je to recese, nebo jsou milovníky starých časů, kdo ví. Překvapený Jejich zastavení na penzionu můžete sledovat tady.

To ale nebylo všechno, co dnes stálo za povšimnutí. Na hříšti se stavěla májka a odpoledne se začaly rojit čarodějnice. Pod naším balkonem mně ochotně zapózovaly. Měly s sebou i čarodějnický potěr, což je chvályhodné. Dorost musí být v každém oboru. Dostaly po štamprličce slivovičky a vydaly se načarodějnické rejdiště. Já už se těch radovánek neúčastním. Nechávám to mladším. Dnes mě ještě ke všemu bolela záda tak, že jsem musela sezobnout svůj oblíbený Ibalgin. Dala jsem si za úkol přepíchat do kelímků zínie, které jsem si předpěstovala ve skleníku, ale kvůli zádům jsem to nedotáhla do konce. Zbytek udělám ráno.



A na závěr ještě rozkvetlý rododendron a přání krásné májové neděle.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.