pátek 25. září 2015

Sem tam...

Přišel podzim a je to nezvratné. Sem tam ještě něco kvete, ale už to není žádná sláva. Hortenzie ztrácejí barvu svých květů, jen ostálky, které ještě neodkvetly si zachovávají barvičky. V zeleninové zahradě už je načisto konec všemu. Rajčata, která nedozrála už ani nedozrají, ale letos jsme si jich užili. Plíseň se nevyskytla a tak mám nadělané lečo, rajskou a dokonce i pět skleniček sušených rajčat. I cuket jsem si letos užila a okurky jsme zavařovali taky vlastní. I salátových okurek byly mraky. Papriky jsou ve skleníku ještě teď a díky tomu vynálezu jsme jich měli taky hodně. Letošní sezóna byla úspěšná.



Sušená rajčata





Rozkvetl další květ ibišku .


Zavařila jsem jablíčka a dnes mě ještě čekají hrušky. Pak už budeme sušit křížaly a každý rok si suším zeleninu do polévky. A zapomněla jsem na nakládání zelí. Tím budeme končit zpracovávání plodin na zimu. Zelí nepěstujeme, to kupujeme. Nemáme tak velkou zahradu, aby jsme mohli pěstovat všechno, co máme rádi. A hlavně máme všechno v kopci. Těch pár záhonků na rovině to nezachrání. Tak to je malé shrnutí mé činnosti a teď jdu na ty hrušky.

A ještě chlouba mého muže, toto jablíčko. Nevím jaká je to odrůda a zatím nevím ani jak chutná. To, co vidíte na stromku je první úroda.


Stromeček je ještě malý, ale plody má obrovské.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Loupáčky

500 g  hladké mouky 230 ml  mléka (pokojová teplota nebo vlažné) 100 g  změklého másla 75 g  cukru 1  vejce (pokojová teplota) 30 g  čerstvé...