pondělí 5. října 2015

Berušky a zahrada

Někoho trápí octomilky, kterých je v tomto období požehnaně, ale nás dnes potrápily berušky. Nebyly to berušky na které jsme zvyklí, tzv. slunéčka sedmitečná, ale všeliké potvory, které jsem ještě ani neviděla.Létaly v houfech kolem oken a sedaly na okna, na vyhřátou zeď na balkoně i na nás. Bylo to jako v hororu. Dokonce vyhnaly i Sáru z jejího balkonového pelíšku. Musela jsem pozavírat okna a dveře, protože létaly i do baráku. Chtěla jsem je vyfotit, ale byly tak dotěrné, že jsem hodně rychle prchla domů. Co jsem vyfotila to vám ukážu.









Takhle okupovaly zeď na balkoně. Byly jich stovky, možná tisíce. Nevím proč si vybraly právě náš barák. Jinde v dědině asi nejsou. Naše sousedka je ušetřená. Hledají prý úkryt před nadcházející zimou. Přšly sem z Asie, kde je využívali ve sklenících aby hubily mšice. S ovocem nebo zeleninou pak migrovaly do Česka. To jsem se teď dočetla na tn.cz.


Aby to nebylo jen o invazivních beruškách, tak ještě poslední kytky na zahrádce. Jiřinky už obešel mráz. Počítám, že už si květů dlouho neužijeme.











Tak to je dnes všechno. Jsem zvědavá, jestli beruše zítra odletí, nebo se budou dál zabydlovat. Co všechno se k nám ještě přistěhuje???

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.