čtvrtek 22. září 2016

Duha

V Čechách pršelo a u nás na Moravě nic. Včera jsem zaznamenala jen jakési kropení. Zahradě to moc neprospělo, ale alespoň to vyčarovalo nádhernou duhu. Včera duha, dnes ráno mrazík. Kdo ví, jaký bude začínající podzim a jestli vůbec nějaký bude. Jestli neskočíme rovnýma nohama do zimy.
Začínají kvést podzimní květiny a naše slepičky si užívají volna v zahradě, které jim zajistila Sára. Otevřela jim špatně dovřenou branku. Slepice se okamžitě chytily příležitosti a Sára, ta využila volný přístup do kurníku a přinesla si do obýváku vajíčko. Už je přinesla víckrát, ale vždy je nese tak opatrně, že je vůbec nepoškodí. Když ji řeknu dej, tak je poslušně odevzdá, ale dnes to bylo trochu jinak. Zalezla s vajíčkem pod stůl a nedala a nedala. Až jsem uslyšela křupnutí, bylo pozdě. Vnitřek slupla a skořápku nechala ležet. Zrovna teď, když slepice málo snášejí. Dopřávají si pauzu. No to nevadí, Sára bude mít aspoň pěknou srst. A tak teď pár fotek.










Ti tři vypadají, že jsou jen v důvěrném rozhovoru na malé procházce, ale už na dalším snímku je vidět jak si to užívali.










To bude zase nepořádek. Kvůli broukům jsou schopné rozhrabat co se dá.


A ještě durman, který teprve teď pořádně rozkvetl.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.