neděle 25. září 2016

Francouzský koláč

Dozrály hrušky a tak jsem se konečně dostala k vyzkoušení receptu, na který se už dávno chystám.Prošmejdila jsem internet a nejvíc se mi líbil tento recept. Je to, co do množství tak na koláčový pekáček. Ideální množství pro dva diabetiky, kteří si dovolí zhřešit.

Ingredience:

10 dkg cukru
2 vejce
1 dcl mléka
3 pol. lž. oleje
15 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 - 2 hrušky

Poleva:

8 dkg rozpuštěného másla
1 celé vejce
1 skořicový cukr
Sekané ořechy nebo mandle


Postup:

V míse rozšlehat vajíčka s cukrem, přidat olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a sůl. Prošlehat a nalít do formy vymazané tukem a vysypaném polohr. moukou. Na těsto nakrájet hrušky na tenké plátky, dát těsto do trouby vyhřáté na 180°C a péct do mírného zrůžovění. Teď přijde řada na plevu. Vajíčko rozšlehané v rozpuštěném másle se skořicovým cukrem nalít rovnoměrně od středu koláče po celém povrchu a posypat ořechy nebo mandlemi. Dát znovu do trouby a dopéct.



K odpolední kávě to bylo jako mana nebeská.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.