Ráno skočil manžel do lesa a přinesl pár hřibů a mě napadlo dva hříbky nakrájet jako na smaženici a taky je tak připravit. Trošku jsem zaimprovizovala a na pánev s olivovým olejem jsem dala rozvonět dva nastrouhané stoužky česneku, jednu větší cibuli a drcený kmín. Orestovala jsem je ještě s hříbky, podusila a nechala vychladnout. Rozválela jsem si těsto jako na závin a potřela ho pikantním kečupem. Pokladla jsem to debrecínkou, herkulesem a plátky toustového sýra. Nakonec jsem rozložila směs hub a všechno jsem posypala směsí různého koření, které ráda používám. Smotala jsem to a nakrájela na špalíčky, které jsem poukládala na plech vyložený pečícím papírem. Ještě jsem nahoru nasypala nastrouhaný sýr a pekla jsem v troubě vyhřáté na 180°C. Dopadlo to výborně a chutná to taky výborně. Kuchařka se nesmí bát experimentovat. Chtělo by to ještě lahvinku dobrého červeného vína a dušička je v peří.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tento velmi oblíbený recept na kynuté těsto, který jsem měla na svém starém blogu a o který bych nerada přišla, dávám v plen znovu. Ne kvůl...
-
Před časem jsem slíbila, že až naložím první křepelčí vajíčka, tak se pochlubím. Dostala jsem se k tomu až dnes a tak je tu i chlubení. Re...
-
Včera jsem se rozhodla pro malý experiment. Možná jste také viděli v TV reportáž z pražské cukrárny, kde mladá Slovenka peče koláče podle r...
Rizoto s krabími tyčinkami
Dnešním obědem jsem chtěla trochu odlehčit našemu zažívání. Udělala jsem tedy rizoto s krabími tyčinkami, hráškem a paprikou. Bylo to rychlé...
Mňam, Ty mi děláš chutě :-)))
OdpovědětVymazatListové těsto naslano, to můžu. Mám ráda záviny s různou nápl ní, mňam ☺
OdpovědětVymazatJituš teda ty mě děláš chutě,asi na to někdy dojde taky...
OdpovědětVymazatJitu, z listového těsta peču ráda, ale většinou na sladko. Chtělo by to změnu a vyzkoušet Tvůj recept.
OdpovědětVymazatVyzkoušej, změna je život. Myslím, že by vám to mohlo chutnat.
VymazatŠneky z listového těsta dělám často. Kluci je mají rádi.
OdpovědětVymazatHouby u nás zatím nerostou, ale až budou, ráda se nechám inspirovat :)
OdpovědětVymazatŠneky z listového těsta dělám vždycky když je potřeba nějaké rychlé občerstvení a mají pokaždé úspěch . Prý nejlepší jsou ty trochu připečené 😁
OdpovědětVymazatʘ‿ʘ jo,jo.
VymazatTo je panečku mňamka, že jo? ʘ‿ʘ
OdpovědětVymazatTo je.Ať jsou na sladko nebo na slano, vždycky si najdou svého strávníka. ʘ‿ʘ
OdpovědětVymazat