Kulajda
Porce pro 4 osoby.
Dáme vařit asi 5-6 oloupaných a na kostky nakrájených větších brambor, ke kerým přidáme předem namočené houby. Pokud máme čerstvé, je to samozřejmě lepší. Dají se použít i houby naložené v kyselém nálevu. /Nálev scedit/. Přidáme kmín, sůl a uvaříme doměkka. Na zahuštění přidáme kelímek šlehačky s rozkvedlanou moukou a ještě krátce povaříme. Když polévka přestane vařit,dochutíme ji octem a kdo má rád kopr, může přidat nadrobno posekanou snítku kopru. Do každého talíře polévky dávám jedno ztracené vejce.
Pro ty, kteří neví jak ztracené vejce uvařit, je tady moje rada:
Do vroucí vody přidáme trochu octa a soli a opatrně do ní rozklepneme vajíčko tak, abychom neporušili žloutek. Bílek ve vroucí vodě postupně obalí žloutek tak, že vajíčko zůstane celé.Necháme povařit tak dlouho, jak máme rádi aby bylo tvrdé.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.