čtvrtek 29. března 2007

Nové sladké pokušení

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!
Těsto:
4 kakaové pudinky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 lžíce rumu
20 ml oleje
1 prášek do pečiva
Krém:
25 dkg másla
20 dkg mouč. cukru
50 dkg měkkého tvarohu
Postup:
Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a mezi tím si připravíme krém.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vše vyšleháme na hladký krém, který pak rozetřeme na vychladlý korpus. Povrch můžeme ozdobit dle své fantazie.

Mokrá buchta

Suroviny:
40 dkg polohrubé mouky
15 dkg moučkového cukru
2 dlc oleje
4 vejce
1 lžíce rozinek (namočených v rumu)
3 - 5 lžic rumu
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 malé sklenice ovocného kompotu
Postup:
Vejce našleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, rum, rozinky a 2 malé sklenice s kompotem i se šťávou. Dobře promícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlou buchtu stačí jen pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou.
Tvarohovo - ovocný koláč
Těsto:
5 vajec
6 lžic cukru písek /krupice/
6 - 7 lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vanilkové pudingy
1 jahodový kompot
1 broskvový kompot
3 kiwi
cukr
2 měkké tvarohy
trochu mléka
4 vanilkové cukry
1 BeBe sušenky
1 čokoládová poleva od Vitany /v prášku/
Postup:
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu a pečeme při 180°C dozlatova.
Po upečení necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme ovoce. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jahodový a broskvový kompot scedíme a broskve nakrájíme na tenké měsíčky.
Šťávu s kompotu dolijeme vodou, abychom měli přesně 1 litr tekutiny. Tuto tekutinu dochutíme cukrem a uvaříme z ní puding podle návodu. /1 l tekutiny a 2 pudingy/.
Než se nám puding uvaří, poklademe upečený, vychladlý koláč ovocem.
Takto připravený koláč zalijeme ještě horkým pudingem a necháme ztuhnout.
Po ztuhnutí potřeme tvarohem, který jsme osladili vanilkovými cukry a rozředili trochou mléka. (Tvaroh nesmí být moc hustý, aby se dobře roztíral.)
Na takto rozetřený tvaroh rozložíme BeBe sušenky, které postříkáme polevou a dáme do lednice, tak na dvě hodinky odležet.
Sváteční kokosovo - nugátové řezy
Těsto:
9 bílků
35 dkg cukru moučka
ušlehat v tuhý sníh, pak lehce vmíchat:
8 lžic hrubé mouky
13 dkg kokosu.
Těsto rozetřít do vymazaného a moukou vysypaného velkého pekáče do trouby. Troubu rozehřát na 150 stupňů a péci do růžova.
Než se těsto upeče, připravíme si krém - kaši:
9 žloutků
13 dkg cukru krupice
2 lžíce kakaa (vrchovaté)
1 kávovou lžičku kávy (suché)
Všechny suroviny dáme do kastrůlku a šleháme v páře (kastrůlek dáme do většího kastrolu s vodou na plotýnku a kaši můžeme lehce šlehat ručním šlehačem do zhoustnutí). Poté necháme vychladnout.Do vychladlé kaše zašleháme 1 kostku másla.
Na vychladlé těsto rozetřeme krém a nakonec pomalu poléváme čokoládovou polevou.
Poleva:
V kastrůlku na plotně rozehřejeme 3/4 tuku Omega (nebo jiný tuk)
1 a půl čokolády na vaření
2 vrchovaté lžíce kakaa na vaření.
Poté necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.

Měsíční krajina

Suroviny:
4 vejce
20 dkg moučkového cukru
1 sklenička oleje
20 dkg hladké mouky
prášek do pečiva
3 kysané smetany
skořicový cukr
vanilkový pudink z jednoho litru mléka
skořicový cukr
Postup:
Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a polijeme horkým pudinkem. Pečeme asi 15 - 20 minut na 200 stupňů. Po upečení potřeme 3 kysanými smetanami a posypeme skořicovým cukrem. Podáváme až vychladlé, jinak se bude buchta roztékat.

Černá buchta

25 dkg hl. mouky, 20 dkg cukru, 10 dkg másla, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, trochu mléka, marmeláda nebo džem podle chuti
Do mísy si dáme cukr, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a chvíli šleháme. Z bílku ušleháme sníh. Do mísy nasypeme mouku s kakaem a práškem do pečiva, zamícháme, přidáme sníh z bílku a podle hustoty přidáme mléko.
Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme při160°C
Po upečení necháme vychladnout. Poté rozřízneme a vydatně promažeme marmeládou, či džemem.

Bounty řezy

Těsto:
350 g hladké mouky
200 g tuku např. Hera
2 PL kakaa
150 g moučkového cukru
3 PL mléka
1 bal kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Kokosová náplň:
6 bílků
100 g moučkového cukru
250 g strouhaného kokosu
Krém:
6 žloutků
3-4 PL hladké mouky
400 ml mléka
50 g moučkového cukru
200 g měkkého másla
Na ozdobu:
1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker
1. Do mísy prosejeme mouku, kypřicí prášek, nakrájíme tuk, přidáme kakao, moučkový cukr a přilijeme mléko. Vše zpracujeme ručně na těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech (o velikosti asi 30 x 40 cm).
2. Kokosová náplň: z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přisypáváme za stálého šlehání moučkový cukr. Nakonec zlehka ručně vmícháme kokos. Náplň dáme na nastrouhanou polovinu těsta.
3. Druhou polovinu těsta nastrouháme na kokosovou náplň a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180°C po dobu cca 25-30 min. Po upečení necháme vychladnout.
4. Krém: žloutky, mouku, mléko a moučkový cukr promícháme metličkou. Ze směsi uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáme vychladlou kaši. Šleháme dokud nevznikne hladký krém. Krém natřeme na upečený moučník.
5. Polevu připravím podle návodu na obalu. Ustřihneme malý růžek a moučník ozdobíme "cákanci". Necháme nejlépe přes noc uležet v ledničce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.