sobota 21. července 2007

Kam jsme dnes nahlédli?

V těchto parných dnech jsem opět otevřela okénko tam, kde je voda. Není to moc vydařený snímek ale lepší jsem nenašla.Pokud toto místo nepoznáte, budu hledat lepší fotografii.




Dovolte, abych reagovala na Hančin komentář.
Milá Hanko, myslela jsem si, že to nebude jednoduché poznat z této fotografie, ale spoléhala jsem na Tvé kvality. Jak se řekne nudapláž v hantecu jsem nikde nenašla, ale klidně by to mohl být " nudec" :o))
Zato vím, že Kozí Horce se říká "Monte cap" . Tuším, že hablina měla zájem, abych vás provedla při procházce Brnem také touto přehradou. Využívám tedy tohoto komentáře, neboť sama bych toho víc neřekla. Doplnila bych jen to, že již od roku 1946 brázdí hladinu "brněnského moře", jak této zásobárně vody štatlaři s hrdostí říkají, jedna z největších místních atrakcí - lodě na elektrický pohon. Většina lodí zdejší flotily byla dokonce vybudována přímo ve zdejších docích. Lodní doprava na přehradě není sice nejlevnější, ale je poměrně častá a je velmi příjemným zpestřením návštěvy zdejších míst. Celá plavba je rozdělena na 10 zastávek a trvá 70 minut až na konečnou. V části mezi Roklí a hradem Veveří proplouvají lodě romantickým úzkým korytem řeky mezi skalami v hlubokých lesích. Poté, co se mine majestátný hrad, plavba se dostává do mělké části přehrady se zajímavou vodní vegetací i ptactvem a otevírá se výhled do široké Boskovické brázdy. A pro hablinu přidávám fotografie lodní flotily i různé pohledy na okolí přehrady.










Ještě nutno podotknout, že na hladině bystrcké části přehrady se pravidelně koná významná mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojů Ignis Brunensis. Je to kolosální podívaná umocněná odlesky na vodní hladině.To by jste si neměli nechat ujít.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.