sobota 21. července 2007

Léto budiž pochváleno

"Léto budiž pochváleno"!
To letošní léto, jakoby chtělo všem nevěřícím Tomášům ukázat, co dokáže globální oteplování. Zdá se, že už nebudeme na zahrádkách pěstovat ředkvičky ale melouny. Bude se tady dařit pomerančům, olivám, a dalšímu jižnímu ovoci.


To by nebylo tak zlé, ale co to bude dělat s námi ? Vyrostli jsme a někteří z nás už i zestárli v mírném pásmu a teď tohle! Meteorologové předpovídají, že dalších třicet dnů má být teplotně nadnormálních. To už si nedovedu ani představit. Nejsem odborník na lidský organizmus a nechci se pouštět do nějakých vědeckých debat. Když o věci nic nevím raději nepolemizuji ale vím, jak se cítím já. Jak moje tělo řve: vodu a chládek!!!! Kde ho ale vzít? Venku třicítky, barák rozehřátý tak, že ani v noci není k usnutí a to jsem si myslela, že po včerejší bouřce bude líp. No a není. Asi začneme budovat klimatizace a my co nemáme ještě bazén na zahradě, abychom začali pomalu kopat díru.


Je sobota odpoledne a u nás je dobrým zvykem, že peču moučník k nedělní odpolední kávě, nebo bábovku ke snídani. Dnes rozhodně k něčemu takovému nedojde. Do kuchyně už pere odpolední slunce a při představě, že tam bude hřát ještě trouba, opouštějí mě všechny chutě na sladké. Ke snídani bude rohlík s máslem a marmeládou a basta. K odpolední kávě si dnes koupím zmrzlinu z pojízdné prodejny .


V poslední době teplo velice špatně snáším. Tohle už ale není jen teplo, to je hotová výheň.Dětem na koupališti se to asi líbí, nám starším už jde skoro o život a těch co musí budovat reálný kapitalismus je mi upřímně líto. V tom vedru ještě pracovat na plný pecky je nezáviděníhodné. Věřme, že to ještě není na trvalo a že příště přijde léto o němž se bude dát říct, " Léto budiž pochváleno".



Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.