čtvrtek 26. července 2007

Signály našeho těla

Že je naše tělo jedna dokonalá chemická továrna, to nemusím nikomu připomínat. Do té doby dokonalá, než se v ní něco porouchá. Takové poruchy většinou naše tělo signalizuje. Musíme jen vědět co ty signály znamenají, abychom si dokázali pomoci sami, nebo navštívili lékaře. Tak například, jedním takovým signálem jsou temné stíny pod očima. Ty signalizují problémy s ledvinami. Hlubší vrásky kolem úst ukazují na problém s tlustým střevem. Mimořádně červené tváře prozrazují potíže se žaludkem. Červená brada signalizuje jejímu majiteli, že je náchylný k zánětům močových cest. Akné se pojí s obtížnějším trávením.
To, co můžeme pro své tělo udělat sami, je důkladná očista organismu. Z přírody můžeme k očistě použít různé byliny jak vně, tak i vnitřně. Ty nejzákladnější jistě všichni znáte. Uplatňují se v čistících čajích, které uvolňují nečistoty z kůže a podkoží, ale i z jiných tkání.
Základem těchto čajů jsou byliny na podporu čištění ledvin a z těch nejznámějších a nejpoužívanějších je to především kopřiva. Má povzbuzující účinek pro ledviny a to je důležité i pro pleť.
Kromě kopřivy se používá také rdesno ptačí, přeslička, tužebník ale i violka, která se už dávno využívala jako krev čistící bylinka. Dobrým doplňkem je divizna ( květ ), podběl (list ) a sedmikráska ( květ i list ).
Pro zlepšení trávení a zažívání je vhodná nať dobromysli, květ měsíčku nebo nať saturejky.
Pokud nemáte možnost si nasbírat a usušit vlastní bylinky, můžete různé čistící směsi zakoupit v lékárně nebo specializovaných prodejnách s bylinkami. Odvary z bylinek pijeme dvakrát až třikrát denně a výsledek by se měl dostavit po 4 -6 týdnech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.