úterý 7. října 2008

Ostružinový likér

Ingredience:
500g čerstvých vyzrálých ostružin
250g cukr krupice
1 l vodky nebo slivovice

Příprava:
Do čtyřlitrové skleněné nádoby s pevným uzávěrem vložíme ostružiny, prosypeme cukrem a zalijeme alkoholem. Uzavřeme a důkladně protřeseme.
Na slunném, nebo teplém místě necháme stát po dobu šesti týdnů. Nádobu neotvíráme, jen občas protřeseme. Po uplynutí šesti týdnů přecedíme přes pláténko a dáme do lahví s uzávěrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

4.Adventní neděle

Poslední adventní neděle byla ve znamení doznívající virózy. Nebyla to žádná velká hrůza, teplota se vyšplhala maximálně na 37,2°C, ale kaše...