pondělí 26. srpna 2013

Sušená rajčata

Rajčata nakrájíme na 1,5 cm hrubé plátky a usušíme v sušičce nebo v troubě. Potom je poskládáme do malých lahviček tak, že dáme 2 cm vrstvu rajčat, na ně propasírujeme 3-4 stroužky česneku a přidáme lžičku dobromysli. Mohou to být i jiné bylinky, ale nemícháme, vždy dáme do jedné lahvičky jen jeden druh. Vrstvy střídáme, až je lahvička plná. Zalijeme panenským olejem a dobře uzavřeme. Není třeba sterilizovat, uložíme je na chladné místo. Necháme alespoň 2 týdny odstát, potom je můžeme konzumovat. Olej můžeme po snězení rajčat použít třeba pod maso, nebo na salát. Je dobře ochucený.



Sušená rajčata jsem dělala podle Vlasty už minulý rok. Letos jsem si to zopakovala a už suším druhou várku. Letos jsem si dala pozor, abych je nepřesušila. Minule byla vysušená příliš, ale snědla se stejně. Mám je ráda s dobromyslí, ale dají se dělat s jakýmikoliv bylinkami. Dávám vše nesušené, jen ta rajčata usuším.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.