pátek 1. listopadu 2013

Podzimní smutnění

Ač je letošní podzim opravdu pěkný, žádné plískanice, téměř každý den se na nás usměje sluníčko, přece jen už na zahrádce není moc veselo. Po ránu přízemní mrazíky, přes den rtuť teploměru taky moc vysoko nevyleze a tak je nejlíp doma. I ta Sára vyhledává sluníčko, kde to jen jde. Protože slunce je na obloze dost nízko, nedostane se na Sářinu oblíbenou vyhlídku a tak si našla nové místo. Kde myslíte? No přece na stole. Odtud vidí, když přijede páneček, sluníčko ji zahřívá a tak proč ne, vždyť už se na balkoně stejně nedá sedět. A páníčci už si kafíčko vypijí raději u krbových kamen.




Jen papouškovi zpěvavému je jedno, jestli venku mrzne, nebo svítí sluníčko. Ten nemá na vybranou.



Kytičkám na zahradě už taky odzvonilo. Jen chryzantémky se daly do kvetení.


A toto je výsledek Sářina hledání myší. Když neleží na slunku, řádí v zahradě jak černá ruka. Jestli ta hortenzie ještě někdy pokvete, tak to bude zázrak století. Nevím proč má spadeno právě na ni.


Jsem smutná, že ten krásný podzim pomalu končí, protože nám co nevidět začnou krušné zimní dny s hromadami sněhu a mnohdy bez sluníčka. Stejně se počasí v letošním roce drží dost dlouho. Kolem 24.10. už u nás bývají horší, než jen přízemní mrazíky a venku už se toho moc dělat nedá. Tak Jitko nebreč a buď ráda, že je to tak, jak to je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.