sobota 25. června 2016

Jahodovo tvarohový moučník

Je léto, horko přímo vražedné a jahody zrají tempem tryskovým. Musím s nimi něco udělat. Nejspíš marmeládu a jak jsem už včera avizovala, taky moučník. V tom horku zapínat troubu, by byla sebevražda a tak jen moučník bez pečení.

Ingredience:

1 sáček piškotů
1/2 kg tvarohu (vážený tvaroh z mlékárny)
1/2 l smetany
1/8 másla
2 vanilkové cukry
4 lžíce moučkového cukru
1 balíček dortového želé
jahody

Vyšleháme si tvaroh se smetanou, cukrem, změklým máslem a vanilkovými cukry.Do dortové formy naskládáme piškoty, na ně dost velkou vrstvu tvarohu a na tvaroh na plátky nakrájené jahody. (Je možné použít jakékoliv ovoce).Na jahody opět tvaroh, na tvaroh opět piškoty a na piškoty zbytek tvarohu. Poslední vrstvu tvoří opět jahody a na ty se nalije želé uvařené podle návodu na sáčku. No a pak už jen nechat zaležet.
Tento moučník dělávám ze zakysané smetany, ale bylo potřeba zpracovat tvaroh, který v naší oblíbené mlékárně prodávají vážený. Je tužší než tvaroh ve vaničkách, proto toho půl litru smetany. Chtělo by to ještě nahoře nazdobit zbytkem tvarohu, ale žádný zbytek není a tak zůstal moučník jen tak, jak ho vidíte. Žádnou návštěvu nečekám, takže pro dva staříky je to dávno dobrý.


To bylo něco pro žaludek a teď něco pro oko.





















Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.