sobota 17. listopadu 2007

Ledovce nezadržitelně tají

Proč to stále nikdo neslyší nebo nechce slyšet? Odborníci už křičí nahlas a ono stále nic. To jsou všichni tak zabednění? Varování vědců jsem si přečetla dnes v Novinkách. OSN varuje, že na zastavení katastrofy, která přinese sucho, hlad a nemoci má lidstvo již jen deset let. Myslíte si, že jsou to bláboly nebo fakt? A může s tím obyčejný člověk jako jsme my vůbec něco udělat? Zkuste se po přečtení souvisejících článků v Novinkách vyjádřit v anketě . Ale hlavně zkuste každý něco udělat pro to, aby se i naše děti a vnuci a další budoucí generace mohla těšit z krás této nádherné planety. Jestli máte nějaké doporučení, jak k zastavení oteplování planety může každý z nás přispět , podělte se o to s námi v komentáři.
Změny klimatu přinesou náhlé a nevratné dopady na lidstvo, shodli se delegáti Mezivládního panelu pro změny klimatu (IPCC) v pátek ve španělské Valencii. Během soboty zde má tento poradní orgán OSN přednést souhrnné poselství zohledňující předchozí tři varovné zprávy vydané v letošním roce.
fia, Novinky, BBC
Moje rada je jednoduchá. Vraťme se k přírodě, jak jen to trochu jde. Naučme se jí víc rozumnět, tak jak to dělali naši předkové. Snažme se co nejmíň přírodu zatěžovat emisemi jakéhokoliv druhu. Když si každý z nás dokáže odepřít jen něco málo z vymožeností civilizace, v celku by to mohl být přínos.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.