středa 21. listopadu 2007

Už pečete?

V dnešních e-mailech jsem našla tuto poštu. Poslala mi ji moje bývalá kolegyně, troufnu si říct i kamarádka.Nemůžu si to nechat pro sebe, protože takové linecké jste asi ještě žádná z vás nepakla.Nejdříve recept ale můžete použít i svůj osvědčený na linecké těsto.
Recept pro znalce
Prdelky
Těsto:
240 g hladké mouky, 100 g másla, 80 g cukru,moučka, trochu prášku do pečiva, špetka soli, 2 žloutky nebo 1 vejce
Bílková poleva:
lžíce prosátého moučkového cukru, kousek bílku (asi jako hrášek), lžička, citrónové šťávy


Postup: vše smícháme v hladké těsto, dáme na půl hodiny odpočinout do chladu.
Pak vykrajujeme srdíčka, kterým odřízneme asi 1 cm špičky (záleží na velikosti vykrajovací formičky). Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Po upečení slepujeme po dvou pikantní zavařeninou a bílkovou polevou, nakreslíme dle fantazie kalhotky. Tvary můžeme dělat z jakéhokoliv lineckého těsta. Jen doporučuji hladkou mouku a velmi jemný cukr, jinak budete mít prdelky rovnou s celulitidou.
Až teprve foto dotvoří hodnotu tohoto receptu





Tento recept byl převzat z www.recepty.cz a jeho autorkou je paní Helena Štolbová
Uznejte, že je to výborný nápad a je vidět že národ český má stále smysl pro humor a chce péct cukroví i když máslo je za takovou cenu. Prostě těch prdélek napečeme méně, nebo naopak hodně a pošleme je do parlamentu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Rizoto s krabími tyčinkami

Dnešním obědem jsem chtěla trochu odlehčit našemu zažívání. Udělala jsem tedy rizoto s krabími tyčinkami, hráškem a paprikou. Bylo to rychlé...