neděle 1. června 2014

Mulardi, housata a slepice

Neměla jsem čas zapsat si, že 15.5. jsme si byli pro nová třítýdenní káčata a housata a taky kuřice Dominant kropenatý. Díky lišce začínáme znovu. Zatím se zdá, že nás vynechává a chodí po sousedech, tak káčata i housata v klidu přibývají na váze.
Včera, 31.5. jsem dala pod jednu z kropenek, která začala kvokat, deset vajíček. Manžel byl jako vždy proti, ale argumentovala jsem s tím, že když ji zabije, protože je stejně na řadě, jíst ji nebudeme a uvaříme ji slepicíma Sáře. Myslím si, že slepice která kvoká má zvýšenou teplotu a hormoální změny a maso z takového zvířete by se nemělo konzumovat. Možná se pletu, ale zabralo to a slepice sedíUsmívající se jen jsem zvědavá jestli něco vysedí. Minule vyseděla jen jedno kuře, ale zato je z něho krásná slepička.


Mulardi a housata mají pět týdnů. Jedna z těch hus má podivně dlouhé nohy. Jako by si to Pánbůh na poslední chvíli rozmyslel, a místo pštrosa z ní udělal husu. Srandovně našlapuje, asi si s těma nohama neví rady. Chodí jako stará babka.

A teď kropenatá kvočna, která poctivě zahřívá vajíčka. Za 21 dnů uvidíme, co z toho bude.


Bednu uzpůsobenou pro takové případy jsme umístili do kurníku s kačenami. Ty jsou přes den ve výběhu, takže kvočna má klid a večer se k ní kačeny nedostanou, protože bedna se dá zavřít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.