čtvrtek 31. března 2016

Chvilky v zahradě

Mezi praním a následným žehlením vnukovy garderóby, kterou si přivezl na vyprání, odskakuji do zahrady. Je teplo i když sluníčko vykoukne mezi mraky jen občas a tak toho musím využít. Podařilo se mně postahovat chvojí z hortenzií a kateřinek, doplnit vodu do pítek pro včeličky, protože dnes lítají i když chuděrky toho k pastvě moc nemají. Jako poslední z vás, které vlastníte zahrádky se můžu pochlubit, že i mně něco kvete. Jsou to krokusy a lýkovec. Tomu se letos moc nedaří. Párkrát se mu Sára podívala na kořínky a to ho možná naštvalo, takže letos moc nekvete. Musím zjistit co by mu udělalo dobře, aby nás příští rok zase obšťastnil hojně rozkvetlými proutky.






Ostatní kytičky na sebe nechávají čekat. Hyacint teprve leze a k mému překvapení jen jeden. Byly tam tři. Dokonce se někdo pásl na jeho listech. Žeby slimáci nebo myšky? Ohlodané jsou dost.



I koniklec se teprve dere na světlo .



Ale co už pěkně povyrostlo, jsou řebčíky královské. Na ty se těším ze všeho nejvíc. Doufám, že všechny rozkvetou i ten poslední od Milušky. Od Milušky mám všechny řepčíky a těm prvním, žlutým se dařilo a mohla jsem už udělat radost další milovnici květin, Jance. Ten nový je červený, tak mu držte palce ať má dost síly aby rozkvetl.


Tak ať nám to všechno brzy kvete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.