Ingredience:
5 lžic sušeného mléka
1 l plnotučného mléka (selského ne krabicového)
1/2 plechovky Salka
1 kelímek pnotučného bílého jogurtu
Postup:
mléko zahřejeme za stálého míchání na 80°C a pak prudce ochladíme na cca 40°C. V této fázi do mléka vmícháme sušené mléko, Salko a jogurt. Důkladně promícháme a naléváme do skleniček z jogurtovače. Kdo chce, dá si na dno skleničky marmeládu. Uzavřené skleničky dáme do jogurtovače a pak už jen počkáme nejméně čtyři hodiny a jogurt by měl být hotový. Kdo má rád jogurt hustý, nechá skleničky v jogurtovači až deset hodin. Já si musím počkat. Mně ty čtyři hodiny nestačí.
Hotové jogurty uložíme do ledničky, kde vydrží i dva týdny. Jednu skleničku hotového jogurtu můžeme použít při výrobě další dávky a nebo si koupíme nový. Jogurtovač není k výrobě nutný. Můžete zahřívat i na radiátoru nebo v troubě.
Na závěr přidávám svoje hodnocení. Jelikož nesnáším kyselé jogurty, tak tento mně chutná. To Salko tam udělalo své a jogurt je příjemně nasládlý. To ale nejspíš nebude nic pro dietáře, kteří ze všeho vynechávají tuky a cukry. Za mě, jogurt ve správné konzistenci i chuti. Kvůli hustotě je třeba nechat zahřívat těch 8 - 10 hodin. Právě jsem ho posnídala.
Zdroj : Varení.cz
Tento recept vypadá moc dobře. Kupujeme jogurty v supermarketu, ale občas koupíme i v místní sýrárně. Tyto jogurty jsou sice dražší, ale je v nich opravdu cítit poctivé plnotučné mléko, a ovocná mermeláda je také domácí. Doma jsem jogurt ještě nevyráběla, třeba ho někdy vyzkouším!
OdpovědětVymazatDomácí jogurty jsem dříve dělávala, ale nyní koupím a hotovo. Naše babi by řekla, domácí je domácí.☻
OdpovědětVymazat