Na FB mě zaujal recept na jednoduchý a rychlý oběd nebo večeři. Je to i velká dobrota.
Ingredience:
malá hlávka zelí
15 - 20 dkg anglické slaniny
1 větší cibule
1 větší stroužek česneku
Postup:
Anglickou slaninu nakrájíme na plátky a ty pak na čtverečky a necháme na pánvi vyškvařit. Slaninu z pánve dáme do misky a na vyškvařeném tuku cibuli zpěníme, přidáme na drobno nasekaný česnek a necháme chvíli rozvonět. Přidáme nakrájené zelí a restujeme až do změknutí zelí. Přendáme do misky, přidáme opraženou slaninu a ochutíme pepřem a solí. Máme hotovo. Teď už si jen pochutnávat.
Jé, to znám od Babicy. Ten do toho ještě míchal uvařené těstoviny. Je to luxus!
OdpovědětVymazatOd něho jsem to neznala, ale flíčky mě taky napadly, že by do toho šly. Toto byl oběd pro mě, takže těstoviny až to budu dělat i pro manžela. Vnoučata z Mostu to taky milovala s těstovinama.
VymazatTo musí být dobrůtka.Mám takové "obyč" jídla moc ráda.
OdpovědětVymazatPřeji krásný den ☺
Možná bych do toho také přidala těstoviny, ale dobré to bude určitě ☺
OdpovědětVymazatZítra jdu na větší nákup,tak koupím malou hlávku zelí a bude myslím dobrá večeře a bude k tomu stačit čerstvý chlebík. No Jitu,řekni mě,proč sem lezu tak pozdě večer až mám z toho hlad a do opravny asi půjde uslintaná klávesnice...
OdpovědětVymazatTaky jsem už mockrát na podobný recept koukala, ale ještě jsem to nevařila a ani nejedla, tak to budu muset asi zkusit. Byl by zase jeden príma rychlý a trochu dietní recept. Zelí mám ráda na všechny způsoby, tak proč by to nemělo být dobré, že. Věrka.
OdpovědětVymazatJitko, znám toto zelí s přidáním těstovin, ba i když zbudou brambory jako "generálmarš". Dobrota, díky, za připomenutí.
OdpovědětVymazatMyslím, že tady bude další uslintaná klávesnice. Určitě to brzy vyzkouším. To můžu. Díky.
OdpovědětVymazatJituš děkuji za zajímavý recept
OdpovědětVymazat