neděle 7. října 2007

Dršťková polévka z růžovek

P právě vrcholící sezóně hub se mi zdá příhodné zveřejnit jeden můj osvědčený recept na polévku z růžovek.


Suroviny:

růžovky (nebo václavky)
máslo
středně velká cibule
kořenová zelenina
pepř, nové koření, bobkový list
l pol. lžíci sladké papriky,
špetku pálivé papriky.
Postup:
Na másle osmahneme cibulku, přidáme drobně nakrájenou mrkev, celer, petržel, ještě trochu osmahneme, mírně podlejeme vařící vodou, přidáme růžovky, koření, papriku a dusíme do měkka.Když jsou houby dostatečně podušené, vybereme koření, přilejeme vařící vodu a polévku zahustíme zásmažkou.Ještě asi 10 minut povaříme. Dochutíme masoxem nebo slepičím bujónem. Místo růžovek můžeme použít i václavky ale ty musíme déle dusit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.