středa 28. dubna 2010

Problém zvaný senioři...

Jen jsem spustila počítač, už jsem vytočená.  To zase bude krásný den! Místo abych se radovala z toho, že svítí sluníčko, že můžu jít pracovat do zahrádky a zvelebovat ji, něco užitečného si na ní vypěstovat, musím se hned po ránu rozčílit. Co mi tak hnulo žlučí? Průzkum veřejného mínění mladé generace. Článek v novinkách, ketý si rozhodně přečtěte. http://www.novinky.cz/ekonomika/198755-ctvrtina-mladych-chape-seniory-jako-pritez-ktera-jim-bere-penize.html


Jak se moc o politiku poslední dobou moc nezajímám a proto zprávy ani moc nečtu, tuto jsem přečetla jedním dechem až do konce. Nevím kolik mladých lidí se na mém blogu zastaví a bude tento článek číst, ale i názor těch několika o kterých vím, že sem občas zabrousí mě zajímá. Stejně, jako názor vás, kteří už patříte do kategorie "senioři" nebo se k ní přibližujete.
.
Myslím si, že není málo těch seniorů, kteří jsou aktivní a dokáží se o sebe postarat a mnohdy se starají i o své vnuky a tím umožňují mladým matkám být aktivními. Jsou mnozí senioři, kteří jsou i přes svůj věk v pracovním procesu, ale i to by mladí mohli vnímat negativně, protože jim pracující senioři zdánlivě berou pracovní místa. Žádný zaměstnavatel však nezaměstná seniora na lukrativním místě. Spíš na místě, které nechce jiný přijmout. Přitom, kam se někteří mladí hrabou na zkušenosti těch starších?  Mladí si musí uvědomit, že dnešní senioři byli taky mladí a aktivní a také odváděli daně do státního rozpočtu. I když už jsem zaznamenala i názor, že když pracovali za socializmu, tak vlastně nedělali. To je podivný pohled nemyslíte? Peníze na naše důchody byly, ale kampak se poděly? To by těm mladým měli vysvětlit dnešní politici.  A jestli té čtvrtině mladých, kterým senioři vadí nedochází, že i oni zestárnou a budou z nich senioři, kteří by mohli být svým dětem na obtíž, tak by jim to měl někdo vysvětlit. A to hodně rychle! Moje maminka vždycky říkala, že tak, jak se člověk chová ke svým rodičům a prarodičům, tak se budou jeho děti chovat k němu. Budou se chovat přesně podle vzoru, který jim dáte. A toho by si dnešní nesnášenlivci měli být vědomi. Fuj, to jsem se ale naštvala. A teď si vezmu krompáč a jdu se vyzuřit na zahradu a budu vytvářet hodnoty, abych si vůbec zasloužila svoji penzi. Ať se kopřivy v záhonu třesou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.