neděle 28. září 2008

Kandovaná dýně

Na zahradě vyrostly tři obrovské, oranžové dýně. Přemýšlela jsem co s nimi. Udělám nějaké kompoty a vzpomněla jsem si, že maminka ji dělávala kandovanou. Prohledala jsem její recepty a našla jsem tento.




2,5 kg dýně nakrájet na kostky asi 1x1cm, přidat 1 kg cukru, 2 vanilkové cukry, několik hřebíčků, celou skořici, 1/4 litru octa. Dát vše do hrnce a krátce povařit. Do druhého dne necháme odstát. Druhý den hrnec s dýní opět zahřejeme a znovu krátce povaříme. Dýně by už měla být sklovitá. Nechat zchládnout, okapat a naskládat na plech a sušit pozvolna v troubě. Maminka neměla sušičku, ale vy, kdo ji máte můžete ji využít. Dýně se dá použít místo kandovaného ovoce, nebo jako bombóny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...