neděle 28. září 2008

Plněná rajčata

Pro rychlou přípravu nízkokalorického jídla nám poslouží rajčata, která můžeme plnit různými náplněmi.
1. Vajíčková
100 g bílého jogurtu
4 vařená vejce
2 sladkokyselé okurky
100 g strouhaného sýra Tofu
sůl, pepř
Natvrdo uvařená vejce jemně nasekáme, okurky a Tofu nastrouháme na jemném struhadle a důkladně promícháme s jogurtem. Přidáme vydlabanou dřeň z rajčat a dochutíme solí a pepřem.
2. Tvarohová
250 g tvarohu
100 g sýra s bílou plísní ( Hermelín)
lžíce mleté sladké papriky
sůl
Sýr nastrouháme, smícháme s dření z rajčat, přidáme tvaroh, sůl a papriku. dobře promícháme a plníme rajčata.
3. Drožďová
1/2 uvařeného květáku
2 lžíce olivového oleje
50 g droždí
1 vejce
1 cibule
sůl
Nadrobno nakrájíme cibuli a zpěníme ji na oleji, přidáme droždí, které necháme rozpustit, mícháme do zhoustnutí. Vmícháme nadrobno nakrájený květák, osolíme, zalijeme rozkvedlaným vejcem a necháme ztuhnout. Nakonec vmícháme dřeň z rajčat. Naplněná rajčata ozdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Léto budiž pochváleno..

Krásné počasí, na mě vedro až moc, práce venku je úmorná. Dnes synek přijel poskládat dřevo, ale  na tom sluníčku je to tak o úpal. Přes obě...