neděle 28. září 2008

Plněná rajčata

Pro rychlou přípravu nízkokalorického jídla nám poslouží rajčata, která můžeme plnit různými náplněmi.
1. Vajíčková
100 g bílého jogurtu
4 vařená vejce
2 sladkokyselé okurky
100 g strouhaného sýra Tofu
sůl, pepř
Natvrdo uvařená vejce jemně nasekáme, okurky a Tofu nastrouháme na jemném struhadle a důkladně promícháme s jogurtem. Přidáme vydlabanou dřeň z rajčat a dochutíme solí a pepřem.
2. Tvarohová
250 g tvarohu
100 g sýra s bílou plísní ( Hermelín)
lžíce mleté sladké papriky
sůl
Sýr nastrouháme, smícháme s dření z rajčat, přidáme tvaroh, sůl a papriku. dobře promícháme a plníme rajčata.
3. Drožďová
1/2 uvařeného květáku
2 lžíce olivového oleje
50 g droždí
1 vejce
1 cibule
sůl
Nadrobno nakrájíme cibuli a zpěníme ji na oleji, přidáme droždí, které necháme rozpustit, mícháme do zhoustnutí. Vmícháme nadrobno nakrájený květák, osolíme, zalijeme rozkvedlaným vejcem a necháme ztuhnout. Nakonec vmícháme dřeň z rajčat. Naplněná rajčata ozdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.