Dýni nakrájíme na kostičky 1x1 cm a vložíme do hrnce ve kterém máme připravenou směs octa a vody v poměru 1:5. Dýně musí být celá ponořená. Necháme 24 hodin odstát. Potom svaříme 1kg dýně, 50 dkg cukru krupice, 1/4 l vody, 2 dcl bílého vína, pár hřebíčků a celou skořici. Vaříme asi 1,5 hodiny, až je dýně sklovitá. Ke konci přidáme trochu ananasové tresti a na kolečka nakrájený citron. Teplý kompot nalejeme do sklenic a sterilujeme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tento velmi oblíbený recept na kynuté těsto, který jsem měla na svém starém blogu a o který bych nerada přišla, dávám v plen znovu. Ne kvůl...
-
Před časem jsem slíbila, že až naložím první křepelčí vajíčka, tak se pochlubím. Dostala jsem se k tomu až dnes a tak je tu i chlubení. Re...
-
Včera jsem se rozhodla pro malý experiment. Možná jste také viděli v TV reportáž z pražské cukrárny, kde mladá Slovenka peče koláče podle r...
Ananasový moučník
Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.