pondělí 19. ledna 2015

Dva kohouti na jednom smetišti

Po tom, co jsem vypustila slepice i s kohoutem, který už je u nás doma asi dva roky a otevřela jsem i branku tomu novému, který prchl na samotku, se zpočátku nedělo nic zvláštního. Slepice hrabaly, kohout pozoroval jak se jeho holky činí. Kohout Pepan se držel stranou od davu. Po chvilce, kdy se k němu přiblížila jedna ze slepic, udělal pokus se jí zmocnit, ale když viděl kam slepice zamířila, vzdal to. Běžela ke starému známému kohoutovi.


Tak toto je náš původní kohout, říkejme mu třeba Ferina. Taky je to fešák a navíc hodný. Jen zřejmě včera neuhlídal jednu slepici a zůstalo po ní v ohradě jen trochu peří. Tak už máme slepiček jen 26. Bude jich ještě míň, protože asi pět jich je na vyřazení. V únoru budeme doplňovat mladými kuřicemi.




Kohouta Pepana už znáte, ale ten se teprve vybarví. Uvidíme, jestli bude taky hodnej a nebude nás klovat. Je to ještě mlaďoch, ale kokrhá už pěkně.
A teď vám představím slepičku, která vyrostla z kuřete - plivníka, které se vylíhlo v srpnu loňského roku.




Tato krasavice vyrostla z tohoto mrňouse.




Je to potvůrka. Klove nás do nohou, když jim neseme žrádlo. No prostě Plivník.
Pepan šel dnes do kurníku poslední. Počkal si až všichni zalezou. Stejně je to pokrok, že tam ze zahrady trefil. Myslím, že zítra už bude zase líp.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.