pátek 16. ledna 2015

Fazolová polévka

Už před časem jsem si naplánovala, že zařadím zase nějaké recepty. Dnes to bude fazolová polévka, kterou jsem dělala před pár dny podle babi Maňasové. Fazole jsem měla namočené od večera a šla jsem se podívat na net, jak někteří kuchaři tuto polévku dělají. Mezi prvními mně vyběhl blog babi Maňasové a její fazolačka. Já jsem doposud dělala jen jednoduchou fazolačku bez zeleniny, ale tato polévka mě oslovila a chtěla jsem ji vyzkoušet. Trochu jsem ji upravila. To bych ani nebyla já. Velký rozdíl v tom není, ale přece jen.

Postup:

1/2 balíčku namočených bílých fazolí jsem dala vařit. Než se uvařily doměkka, měla jsem čas na přípravu základu.




Nakrájela jsem si asi 5dkg anglické slaniny a tu jsem na pánvi orestovala. Přidala jsem jednu nadrobno nakrájenou cibuli a dál restovala. K tomu jsem přidala mraženou mochovskou kořenovou zeleninu, která je nakrájená na drobné kostičky a ještě chvíli jsem restovala.









Máme připravený základ pro fazolačku, který jsem přidala do vývaru s vařenými fazolemi. Současně jsem přidala na kostičky nakrájené brambory, trochu majoránky a vařila ještě asi 15 minut.




Nakonec jsem přidala jíšku, kterou jsem si připravila z másla a hladké mouky a ještě chvíli povařila. Poslední ingrediencí byly dva stroužky prolisovaného česneku. Naučila jsem se do polévek a některých dalších jídel přidávat špetku kurkumy. Je prý zdravá.Mrkající A tak jsem ji šupla i do fazolovky.



Hotovo, může se prostírat. Musím říct, že tahle fazolačka nám chutnala mnohem víc, než ta moje, obyčejná, bez zeleniny a brambor.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.