Už před časem jsem si naplánovala, že zařadím zase nějaké recepty. Dnes to bude fazolová polévka, kterou jsem dělala před pár dny podle babi Maňasové. Fazole jsem měla namočené od večera a šla jsem se podívat na net, jak někteří kuchaři tuto polévku dělají. Mezi prvními mně vyběhl blog babi Maňasové a její fazolačka. Já jsem doposud dělala jen jednoduchou fazolačku bez zeleniny, ale tato polévka mě oslovila a chtěla jsem ji vyzkoušet. Trochu jsem ji upravila. To bych ani nebyla já. Velký rozdíl v tom není, ale přece jen.
Postup:
1/2 balíčku namočených bílých fazolí jsem dala vařit. Než se uvařily doměkka, měla jsem čas na přípravu základu.
Nakrájela jsem si asi 5dkg anglické slaniny a tu jsem na pánvi orestovala. Přidala jsem jednu nadrobno nakrájenou cibuli a dál restovala. K tomu jsem přidala mraženou mochovskou kořenovou zeleninu, která je nakrájená na drobné kostičky a ještě chvíli jsem restovala.
Máme připravený základ pro fazolačku, který jsem přidala do vývaru s vařenými fazolemi. Současně jsem přidala na kostičky nakrájené brambory, trochu majoránky a vařila ještě asi 15 minut.
Nakonec jsem přidala jíšku, kterou jsem si připravila z másla a hladké mouky a ještě chvíli povařila. Poslední ingrediencí byly dva stroužky prolisovaného česneku. Naučila jsem se do polévek a některých dalších jídel přidávat špetku kurkumy. Je prý zdravá. A tak jsem ji šupla i do fazolovky.
Hotovo, může se prostírat. Musím říct, že tahle fazolačka nám chutnala mnohem víc, než ta moje, obyčejná, bez zeleniny a brambor.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.