pátek 16. ledna 2015

Rybí polévka

Rybí polévka je v některých rodinách oblíbená, někdo ji nesnáší, ale u nás je přímo milovaná.
Přidávám svůj recept. Letos byla zvlášť dobrá, protože byl dobrý celý kapr. Tak dobrou rybu jsme snad ještě neměli. Jestli to bylo rybníkem ve kterém vyrostl, nevím.

Postup:

Tentokrát manžel kapra vykostil. To znamená, že na řízky udělal filety a skelet jsem uvařila s kořením (pepř, nové koření a bobkový list) v osolené vodě spolu s hlavou. Tedy hlavami. Dostali jsme hlavu a vnitřnosti ještě od sousedů, kteří rybí polévku neradi. Vnitřnosti vařím zvlášť. Náš kapr byl jikrnáč, sousedův mlíčňák, takže jsme měli v polévce obojí možné.

Na základ polévky jsem si oblíbila mochovskou kořenovou zeleninu. Používám ji velice často právě proto, že je nakrájená na drobné kostičky a já v polévkách velké kusy zeleniny nesnáším.

Zeleninu si na másle orestuji, pro zvýraznění chuti. Přidám trochu hladké mouky a ještě restuji. Když jsou hlavy a vitřnosti uvařené, manžel hlavy obere, já si na menší kousky nakrájím vnitřní maso . Scedím vývar, do kterého vložím maso z hlav i vnitřností a přidám orestovanou zeleninu, špetku pepře a kurkumy. Chvíli povařím, nakonec přidám zelenou petřželku popřípadě slepičí bujón. Hotovou polévku podávám s opraženými kostičkami rohlíků.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.