Opět mám jeden recept, tentokrát na plněné utopence.
Ingredience:
1,5 kg kvalitních špekáčků
1 l vody
0,6 l octa
káv. lžička soli
1 a půl pol. lžíce krupicového cukru
25 kuliček pepře
12 kuliček nového koření
4 bobkové listy
3 pol. lžíce oleje
2-3 feferonky
sklenička sterilované kapie
plnotučná hořčice
steril. okurky
Postup:
Do hrnce dáme vodu, ocet, koření, sůl a přidáme nálev ze sterilovaných kapií. Vše necháme povařit.
Do misky dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, feferonky nadrobno, přidáme scezené kapie a 3 lžíce oleje. Promícháme.
Oloupeme špekáčky a podélně je rozkrojíme, ale nedokrojíme. Obě poloviny každého špekáčku potřeme hořčicí a vložíme směs cibule, kapií a feferonek. Do každého špekáčku vložíme ještě 1/4 sterilované okurky, rozkrojené podél. Na dno čtyřlitrové lahve dáme část zbytku cibule s paprikami a na ni vkládáme naplněné špekáčky. Zbytkem cibulí prokládáme vrstvy špekáčků. Nakonec vše zalijeme vychladlým nálevem tak, aby byly špekáčky zatopené. Sklenici uzavřeme a dáme na týden do chladna. Po týdnu můžeme pozvat milovníky utopenců na ochutnávku.
Pro vizuální ochutnávku přidávám pár snímků z přípravy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.