neděle 12. listopadu 2006

Jablka

Vlastní jabloň na zahradě má cenu zlata, neboť jablka správné biokvality jsou pravou medicínou.Na normální jablka naproti tomu můžete úplně zapomenout, ta díky agrárnímu průmyslu ztrácejí svou kvalitu nejvíce ze všech druhů ovoce, a to jen proto,aby navenek dobře vypadala. Kupujte jen domácí jablka v biokvalitě! Přinejmenším plody, které ještě voní. To ostatně platí pro všechny druhy ovoce, pokud plody nemají svoji vůni, zmizel z nich veškerý život.Jedno staré anglické přísloví říká: " Kdo sní každý den jablko, nemusí k lékaři". Jablka snižují krevní tlak, čistí střeva, zpevňují dásně a žilní stěny. Stabilizují hladinu cukru a snižují hodnoty tuku v krvi. Navíc se z jablek dají připravit vynikající pochoutky, aniž by se přitom ztratily jejich účinky.
Jeden trik: budete-li skladovat jablka v ložnici, zajistíte si tak dobrý vzduch a jablka vydrží déle.
Z knihy Lunární zahrada

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...