středa 22. listopadu 2006

Petrželová nať




Petržel pochází z východní části Středomoří a již více než 2000 let je využívána nejen jako koření, ale také jako léčivá rostlina. Blahodárné účinky této rostliny byly známy už ve starověkém Řecku. Její nať, kořen a semena se používaly především při onemocnění ledvin a močového měchýře. Petržel má celkové posilující účinky na jednotlivé části zažívacího systému .Při žaludečních a jaterních problémech přispívá k rychlejšímu uzdravení. Dále dodává organizmu důležité vitamíny a minerály, jako je například železo, nepostradatelné pro krvetvorbu. Petržel také přispívá ke stimulaci činnosti ledvin.
Petrželové víno na krevní oběh.
Nápoj získaný svařením petržele ve víně vlije do vašich cév novou energii. Recept pochází od svaté Hildegardy z Bingenu, která žila ve 12. století.
Vložte 10-12 snítek petrželové natě do 1 l bílého, nebo červeného vína a přidejte 2 polévkové lžíce bílého vinného octa. Nápoj povařte 10 minut a pak jej zjemněte 150-200g medu. Přeceďte a přelijte do lahví. Užívejte 1 polévkovou lžíci ráno, v poledne a večer.
To je aspoň medicína !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.