pondělí 6. listopadu 2006

Sníte často?

Sny jsou obrazovou řečí duše-nebo toho, co za duši považujeme. Pocházejí z nevědomí, a když je nezachytíme, zmizí v nenávratnu, a my budeme chudší nejen o vzpomínku, ale možná i o jisté upozornění, které by nám mohlo pomoci lépe zvládnout nějaký problém v našem životě.Proto psychologové a psychoterapeuti doporučují, abychom vždy měli na nočním stolku tužku a papír, což nám umožní si hned po probuzení poznamenat,co se nám zdálo.Z průběhu snových dějů totiž může jejich zkušený vykladač, například dobrý psychoterapeut, rozpoznat podprahové duševní strachy, které nás psychicky tíží.Takové zaznamenávání snů však není důležité jen pro psychology a psychoterapeuty, nýbrž i pro nás samotné, kteří chceme z děje snu vyvodit nějaké závěry týkající se našeho života.
Např.: Sen o vodě. Pro nevědomí voda symbolizuje dárce a udržovatele života, očišťuje nás od toho, čím jsme se zamazali. Je-li voda klidná nebo proudí, lze si ji vždy vykládat jako pozitivní symbol. Jakmile ovšem překročí své hranice, zaplaví okolí nebo přeteče, svědčí to o nějakém nebezpečí - o jakém, lze zjistit z dalších symbolů vyskytujících se ve snu. Průzračná voda znamená štěstí, kalná ukazuje na nějaký zvrat v životě k horšímu.
Úryvek z knihy Výklad snů od A do Z autor Georg Fink




Mám vlastní zkušenost se sny o kalné vodě. Vždy, když se mi tento sen zdál, onemocněla jsem já nebo někdo z mých blízkých.
Máte podobnou zkušenost? Napište mi o ní.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.