úterý 21. listopadu 2006

Tvarohový krémovník

Těsto:
250 g polohrubé mouky
150 g Hery nebo másla
150 g moučk. cukru
1 vejce
2 žloutky
1 kávová lž. prášku do pečiva

Náplň:
½ l mléka
½ kg tvarohu
150 g mouč. cukru
1 vanil. puding
1 ½ dcl oleje
1 vejce
3 žloutky
1 vanil. cukr

Sníh:
5 bílků
5 pol.lžic cukru krupice

Pracovní postup:
Z polohrubé mouky a dalších ingrediencích vypracujeme těsto, necháme jej chvíli odpočinout v lednici. Pak těsto rozetřeme nebo rukou vymačkáme do hlubokého plechu tak, aby byly i okraje na prst vysoké. Dále náplň vyšleháme v hluboké míse, ze začátku se nám to bude zdát dosti tekuté, ale nebojte se, nalít na těsto a dejte do středně vyhřáté trouby asi 40 minut. Těsně před dopečením (30 minut) ušleháme sníh z bílků, potřeme tím to předpečené těsto po celém plechu a můžete do sněhu udělat vidličkou do sněhu vroubky - ozdobu. Dejte to ještě 10 minut dopéci do slaborůžova ve středně teplé troubě.

Dobrá rada nad zlato:
S moučníkem se nám bude lépe manipulovat, když na dno dáme pečící papír. Dále zákusek krájejte vychladlý, lépe mokrým nožem, nepoškodíte tak sněhovou vrstvu. Za chvíli máte prázdný plech.Někdy dávám pod tvaroh na těsto marmeládu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.